Milorad Dodik otkrio karte: Stali smo u obranu Hrvata u BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Beogradu da su Hrvati i Bošnjaci danas najposvađaniji u BiH i da ih nitko ne može izmiriti te da su Srbi stali na stranu Hrvata.

U okviru predavanja o temi “Daytonska Republika Srpska danas i perspektive razvoja u kontekstu aktualnih međunarodnih odnosa” studentima na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, Dodik je naveo da su se i Bošnjaci i Hrvati gradili na sukobu prema Srbima, ali je i među njima dugo vremena postojao prikriveni sukob. U takvim uvjetima, kaže Dodik, SNSD, stranka na čijem je čelu, počela je da razvija odnos sa Hrvatima i onemogući Bošnjake da nadglasaju Hrvate, kada je riječ o izboru predstavnika hrvatskog naroda.

“Stali smo u obranu Hrvata, ne samo zbog njih, nego i zbog nas, jer kad bi se Bošnjaci obračunali sa Hrvatima, onda bi mi bili na redu, na isti način”, pojasnio je Dodik.

On je naglasio da Hrvati u BiH ne mogu oprostiti Srbima što postoji Republika Srpska, ali ne iz nekog hrvatskog, bazičnog razloga, nego zato što oni nemaju tako nešto, dok Bošnjaci smatraju da njima pripada cijela BiH. Dodik je dodao da su Hrvati i Bošnjaci najposvađaniji u BiH i da ih niko ne može izmiriti, te da u FBiH ne funkcionira ni Vlada, ne sastaje se parlament, za razliku od Republike Srpske čije sve institucije funkcioniraju.

Nezavisne.com