Ministar Lučić posjetio srpsku obitelj Kovačić iz Livna

LIVNO – Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić posjetio je danas srpsku obitelj Kovačić iz Livna koja dugo godina ima problem u vezi sa legalizacijom kuće i dvorišta i čiji će članovi, kažu, biti prinuđeni da napuste svoj dom ukoliko gradske vlasti poruše pristup obiteljskoj kući.

Lučić je najavio da će se obratiti ombdusmanu za ljudska prava da istraži kompletan slučaj i naglasio da srpska obitelj Kovačić, koja je ostala u Livnu, za vrijeme rata nije imala probleme, dok ih ima danas, nakon 26 godina.

“Priče gradonačelnika Livna Darka Čondrića i obitelji Kovačić se ne slažu”, rekao je Lučić Srni.

On je naveo da je sa gradonačelnikom Livna razgovarao i o teškom položaju Srba povratnika u Livno i istaknuo da je krajnje vrijeme da budu riješeni njihovi problemi.

“Nijedan Srbin nije zaposlen u Gradskoj upravi. Srpska sela su neobnovljena, bez puteva i struje, što svjedoči o jako teškom položaju Srba u Livnu”, napomenuo je Lučić i dodao da će raditi na tome da bude olakšan povratnički život u Livnu.

On je danas posjetio i Crkvu Uspenja Presvete Bogorodice u Livnu i Spomen-kosturnicu Svete velikomučenice Marine gdje počivaju mošti livanjskih Srba.

Lučić je istaknuo da će u narednom periodu financijski pomoći Crkvu Uspenja Presvete Bogorodice.

Paroh livanjski Predrag Crepulja izrazio je nadu da će biti riješen problem Kovačića.

“Pravda bi trebala biti jednaka za sve. Mi bismo svojim razlikama trebali da se ponosimo, da vlada mir i da nema sukoba”, rekao je Crepulja.

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić nije želio da komentira za medije problem obitelji Kovačić.

https://www.glassrpske.com

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply