Ministarstvo HBŽ-a pozvalo građane na odgovorno ponašanje prema prirodi

U povodu Svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja, Ministarstvo graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije (HBŽ) pozvalo je građane na odgovorno ponašanje prema prirodi i njezinim resursima.

– Milijarde ljudi na svijetu, a pogotovo oni koji žive u ruralnim područjima, itekako su svjesni svoje ovisnosti o prirodi, izvorima vode, plodnom tlu i ostalim dobrobitima kojima nam priroda omogućuje život. Čuvajmo bioraznolikost, čuvajmo tlo, čistoću naših voda i zraka.

Resursi naše planete su ograničeni, a mi svojim odgovornim ponašanjem možemo doprinijeti da stvorimo potrebnu ravnotežu između potreba čovječanstva i mogućnosti koje nam Zemlja pruža – stoji u priopćenju županijskoga Ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša.

Ministarstvo podsjeća kako kroz svoje aktivnosti kao što su uklanjanje divljih deponija, sufinanciranja ekoloških udruga i projekata zaštite okoliša ukazuje na važnost zaštite prirode i okoliša.

www.vecernji.ba