Mirno okupljanje u Livnu i Tomislavgradu za hašku šestorku

livno

U organizaciji Udruge “Zaboravljeni branitelji” Tomislavgrad, sinoć je u 18 sati ispred spomen obilježja poginulim pripadnicima Brigade kralja Tomislava održano mirno okupljanje u znak potpore “hrvatskim uznicima” u Haagu.

Uz molitvu i paljenje svijeća, građani Tomislavgrada odali su počast i svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, uz “posebnu posvetu tragično preminulom hrvatskom generalu Slobodanu Praljku”.

Nakon molitve, okupljenima se kratko obratio dopredsjednik Udruge „Zaboravljeni branitelji“ Ćikeša Čolina, koji je poručio mladima da ne zaborave žrtve u Domovinskom ratu, kao i žrtvu koju je za hrvatski narod svojim činom podnio Praljak.

U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a HBŽ, na središnjem trgu u Livnu u 19 sati također je upriličeno okupljanje građana, koji su paljenjem svijeća i molitvom odali počast Praljku.

Kao znak solidarnosti, večeras je u obje navedene općine većina ugostiteljskih objekata bila zatvorena.

Haški tribunal danas je potvrdio prvostepenu presudu Slobodanu Praljku. On je osuđen na 20 godina zatvora za zločine nad Bošnjacima.

N1