MISIJSKA AKCIJA U ŽUPI SVIH SVETI U LIVNU 2018.

Na nedjeljnim Misama župljani su se velikodušno odazvali na ovu akciju

Na petu korizmenu nedjelju, 18. ožujka 2018. održana je, već šestu godinu za redom, misijska akcija u župi Livno za pomoć sestrama milosrdnicama u misijskim područjima Paragvaja i Salomonskih otoka. Sestre milosrdnice su u zajedništvu sa članovima Udruge sv. Vinka i Marijanske vinkovke mladeži izrađivale uskrsne aranžmane i ukrase te tako svojim radom i trudom još jednom dali svoj doprinos za one najpotrebnije.

Kao i dosadašnjih godina u suradnji s župnikom fra Vinkom Sičaja i njegovom subraćom, sestre su se mogle upustiti u ovu vrstu misijskog djelovanja. Na župnikov poticaj na nedjeljnim Misama župljani su se velikodušno odazvali na ovu akciju.

Za ovu prigodu u Livno je došla s. M. Stjepanka Pavić koja je vjernicima iznijela svoje četrdeset-godišnje misijsko iskustvo djelovanja u siromašnim krajevima. Ona je zahvalila, Bogu i vjernicima na svemu što rade za misije i naglasila da svaki i najmanji dar ima svoju vrijednost i pred Bogom i pred bližnjim u potrebi.

“Za ovu plodonosnu misijsku akciju zahvaljujemo dragom Bogu, velikodušnom livanjskom župniku, sestrama milosrdnicama, članovima Udruge sv. Vinka i MVM-a, volonterima i svim dobročiniteljima koji su nesebično i velikodušno podržali ovu akciju”, kazala je s. M. Antoneta Martić.

http://www.ktabkbih.net