Mjerenjem tlaka i razine šećera u krvi medicinske sestre obilježile svoj dan

Akcijom besplatnog mjerenja tlaka i razine šećera u krvi djelatnici Doma zdravlja Tomislavgrad, uz asistenciju učenika općega smjera medicinskih sestara i tehničara Srednje strukovne škole u Tomislavgradu, obilježili su Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara.

Po riječima više medicinske sestre Julije Barišić, mjerenju tlaka i razine šećera pristupilo je 75 osoba, uglavnom srednje i starije životne dob.

– Od ukupnog broja osoba kod kojih je obavljena preventivna kontrola tlaka i šećera u krvi kod njih dvoje utvrđene su blago povišene vrijednosti te im je iz predostrožnosti preporučeno da obave dodatne pretraga u Domu zdravlja u Tomislavgradu – kazala je Barišić.

Učenici Srednje strukovne škole ovom prilikom educirali su svoje sugrađane o postupcima koje trebaju poduzeti u slučaju sniženih ili povišenih vrijednosti tlaka i šećera u krvi.

Ovogodišnji Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara obilježava se pod sloganom “Ako si spasio jedan životu, heroj si. Ako si spasio stotinu sigurno si medicinska sestra – tehničar”. hms