Mlada livanjska nogometašica i reprezentativka , Đula Velagić, odlazi u Mostar

Imala ponude i iz Hrvatske, ali odabrala grad na Neretvi
Šesnaestogodišnja Livanjka, Đula Velagić, jedna je od najboljih nogometašica u Livnu i Ženskoj nogometnoj ligi FBiH-jug. Nogometnu karijeru započela je u livanjskom Troglavu, u Drugoj ligi-jug, da bi nakon jednog susreta s nogometašicama Tomislavgrada dobila poziv da igra za njih što je i učinila, te bila kapiten ekipe jednu sezonu. Primjećena je i sa viših nogometnih instanci pa je ubrzo dobila poziv za U17 reprezentaciju BiH.
-Bila sam jako sretna jer mi je bila velika čast igrati u dresu reprezentacije svoje države. To je bio jedan od mojih ciljeva i nadam se da ću i ubuduće igrati za reprezentaciju. Predstoje nam kvalifikacije za Europsko prvenstvo i nadam se da ćemo se na isto plasirati. Pripremno okupljanje nam je od 25-28.siječnja  i potrudit ćemo se da se spremimo što bolje do kvalifikacija koje se igraju u ožujku  ove godine. A, kako bih i sama napredovala još više od ove sezone sam prešla u mostarski ŽF/NK Emina koji je na prvom mjestu Prve lige FBiH, s ambicijama da uđe u Premijer ligu. Ovom klubu se jako radujem i nadam se da ćemo ostati prvakinje i prijeći u viši rang“, kazala je za Avaz Velagić, koja igra na poziciji zadnjeg veznog.
Uzor Miralem Pjanić
Ova srednjoškolka prelazak u Mostar pravda i željom da se što više posveti treninzima i hotelsko-turističkom smjeru u školi kojeg je započela u Livnu, te ističe nesebičnu podršku roditelja i prijatelja. Uzor joj je Miralem Pjanić.
Foto: Đula Velagić-nogometni dragulj Livna i BiH seli u Mostar (foto A.Kamber); Đula Velagić s članicama ekipe; Velagić-igra zadnjeg veznog; Đula Velagić, četvrta u 2.redu-reprezentativka U17 BiH
Ale Kamber, Livno