Mladež HDZ-a BIH traži žurnu smjenu ratobornog konzula u Franfurtu

Mladež Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH priopćila je kako konzul Bosne i Hercegovine u Frankfurtu Admir Atović mora biti smijenjen “jer je retorika sukoba neprihvatljiva i mora biti sankcionirana”.

“Dok čekamo reakcije nadležnih, Mladež HDZ BiH oštro osuđuje govor mržnje i retoriku sukoba na koju poziva konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović”, priopćeno je u nedjelju iz Mladeži HDZ-a BiH.

Istodobno pozivaju “nadležne institucije, dva bošnjačka i srpskog člana Predsjedništva te Ministarstvo vanjskih poslova BiH, da reagiraju na zabrinjavajući događaj i javno pozivanje na sukobe i mobilizaciju ‘bosanaca muslimana’ na koje se aludira”.

“Pozivamo i policijske i pravosudne institucije BiH na sve pravne korake prema navedenoj osobi za poticanje međunacionalne mržnje, sukoba i oružanih obračuna koji su neprihvatljivi”, ističu iz Mladeži HDZ-a BiH.

Dodaju kako je jasno da Atović nije u službi Bosne i Hercegovine nego u službi opasne i zapaljive retorike, čijim je korištenjem istovremeno naštetio i diplomatskom ugledu naše zemlje.

“Bosna i Hercegovina, unatoč problemima koji postoje i traže dogovor na najvišim političkim razinama, ne treba radikalne pojedince koji će svojom retorikom zazivati destruktivnu sudbinu u BiH. Mladež HDZ-a BiH nastavit će pozivati na reakcije i sankcije za navedeno ponašanje te informirati javnost o (ne)djelovanju nadležnih institucija”, stoji u priopćenju.      pogled.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply