Mladi Livnjak ponovno u Istanbulu na Balkanskom juniorskom (U20) prvenstvu

Livnjak Dominik Krešo nastupa za Atletski klub Agram Zagreb. ‘Rošade’ s Prvenstvom Balkana za juniore i juniorke, počevši od promjene lokacije (iz Burse u Istanbul) te termina sa subote i nedjelje na pomalo neuobičajeni četvrtak i petak izazvale su dosta problema u smislu odabira reprezentacije Hrvatske jer se u to vrijeme pišu državne mature i posve je jasno kako većina onih rođena 1999. godine mora imati prioritet koji ipak ne može biti ovo natjecanje.

Još k tome ni juniorsko prvenstvo u Splitu nije moglo biti ni ogledno jer je prijavu prema organizatorima trebalo poslati ranije. Samim time popis je nešto šareniji od očekivanog, ali kako to obično biva, dok nekome ‘smrkne’, drugome svane.

Tako će nakon Istanbula i Balkanskog mlađejuniorskog prvenstva, mladi Livnjak Dominik Krešo ponovno se vratiti na ‘mjesto zločina’ i ne sumnjamo, na krilima sjajnih rezultata u posljednje vrijeme (kulminacija je bila norma za Europsko prvenstvo do 18 godina), pokušati ponovno napraviti kvalitetan rezultat na 100m gdje nastupa, a očekuje se i nastup 4x100m štafete.

Isto možemo napisati i za Dominika Krešu koji je u zadnje vrijeme ‘skupio’ utrka, a ovdje je dočekao jednu pravu, što u smislu svoje kvalitetno odrađene dionice u finalu na 100m, a i (konačno) regularno izmjerenog vjetra.

U kvalifikacijama nije bilo tako, 10.98 je istrčao u polufinalu s +3.2, a onda se pravo iznenađenje dogodilo u finalu gdje se to ‘prepolovilo’ što automatski znači regularnu utrku i rezultat! A tamo je stigao do 10.97 što mu je sada ujedno i novi osobni rekord! Strpljen-spašen rekli bi mudraci, nakon prošlotjednih +2.1 s 10.93, dočekao je Dominik svojih najbržih 100m koje ćemo sada bilježiti bez one rubrike “uz pomoć vjetra”. Osim toga, pripao mu je naslov juniorskog doprvaka Hrvatske. Bravo!

Nakon Tbilisija (Gruzija) i povijesnog prvog izdanja prije dvije godine, idemo naprijed, idemo dalje, a sada su nam misli usmjerene na 2. izdanje Europskog mlađejuniorskog prvenstva ili prvenstva do 18 godina, kako vam draže.

Puno toga se događalo kroz ovu sezonu i puno je hrvatskih mlađih juniora ostvarilo odlične rezultate, a kada se uzme u obzir da je podosta normi naspram prvog izdanja još malo i olakšano u smislu ispunjenja, lijepo je za vidjeti broj od preko 20 atletičara koji će putem Gyora i Mađarske.

Naravno, prije svega vjerujemo kako će fokusi i koncentracija biti ispravni u smislu usmjerenosti na uspjeh na natjecanju, a ne neke druge sporedne i nevažne stvari.

Veseli nas da će među njima biti i petero naših članova i članica, točnije:

  • Dominik Krešo (100m)
  • Eli Pevec (5000m hodanje)
  • Jakov Vuković (200m)
  • Roko Malenica (kladivo)
  • Tina Šmid (1500m)

Zanimljivo je i to da ćemo za razliku od prvog izdanja (kada smo bili blizu toga da imamo štafetu), imati hrvatski sastav i to u disciplini 100-200-300-400m (Švedska štafeta nije mrtva!) u kojoj bi prve dvije dionice trebali trčati naša dva člana, Krešo i Vuković, nakon čega bi palicu preuzimali Babić i Sluga, članovi AK Kvarnera. Zvuči obećavajuće, ali prije svega će se dečki ipak koncentrirati na pojedinačne nastupe, a zatim ovaj štafetni.

Od naših trenera tamo će biti Antonija Žalac i Matija Jakopović.

Natjecanje počinje 5. srpnja, a završava 8. srpnja, a mi ćemo u danima koji slijede biti još opširniji i informativniji o nastupima naših članova i članica.