Mladić iz Karlovca tužio majku: Sad mu mora platiti 50.000 kn

Majka se tome protivi tvrdeći kako nije istina da nije doprinosila za njegovo uzdržavanje. Kaže da mu je novac davala na ruke, kupovala mu odjeću i obuću…

karlovac

Karlovčanka koja je napustila supruga i njihovo dvoje djece 2010. godine, morat će platiti sinu zaostatke za uzdržavanje. U sinovoj tužbi stoji da su se otac i majka četiri godine kasnije i sudski razveli, a da u međuvremenu ona ni na koji način nije doprinosila za njegovo uzdržavanje, javlja KAportal

U vrijeme kad ga ja majka napustila imao je 15 godina, nije imao vlastita primanja i financijski je ovisio o ocu s kojim je živio i koji je o njemu brinuo. Sudskim putem od majke traži po dvije tisuće kuna za svaki mjesec.

Majka se tome protivi tvrdeći kako nije istina da nije doprinosila za njegovo uzdržavanje. Kaže da mu je novac davala na ruke, kupovala mu odjeću i obuću te trajnim nalogom za njega plaćala troškove interneta. Ima plaću 3000 kuna i živi kao podstanar.

– Roditelj koji nije uzdržavao svoje dijete koje s njim ne živi u obiteljskoj zajednici, a bio je dužan to učiniti, dužan je djetetu isplatiti naknadu za uskraćeno uzdržavanje i unatrag od nastanka toga prava pa do podnošenja tužbe, zaključio je karlovački sud.

Sud smatra da je za njegovo uzdržavanje majka mjesečno trebala doprinositi 1.200 kuna, a kako mu je davala po 200 kuna odlučeno je nepravomoćno da mu je ostala dužna po 1.000 kuna za svaki mjesec, odnosno 50.000 kuna ukupno, koje mu mora platiti pod prijetnjom ovrhe.

24 sata