Mljekara Orman iz Livna izlaže na sjamu hrane i pića u Dubaiju

orman

Predstavnici sedam bosanskohercegovačkih kompanija sudjeluju na Međunarodnom sajmu hrane i pića “Gulfood” koji se od 26. veljače do 2. ožujka održava u Dubaiju piše n1.info

Riječ je o kompanijama: AKOVA grupe, EIN Natural d.o.o. iz Sarajeva, ESOF d.o.o. iz Donjeg Vakufa, Halilović d.o.o. iz Ilijaša, mljekare Kupres Milch d.o.o. iz Kupresa, Madi d.o.o. iz Tešnja i mljekare Orman d.o.o. iz Livna.

Posjetu sajmu je organizirala Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u partnerstvu s USAID/Sweden FARMA II Projektom, radi podrške bh. kompanijama da bi ostvarili direktne kontakte s potencijalnim kupcima i upoznavanja o poslovnim mogućnostima koje im se pružaju na tržištu zemalja Perzijskog zaljeva.

Sajam “Gulfood” u Dubaiju se tradicionalno održava već 25 godina i predstavlja idealno mjesto za izvozno orijentirane proizvođače hrane i bezalkoholnih pića, opreme za hotelijerstvo, te pružatelje prehrambenih usluga koji žele da posluju na tržištu Srednjeg istoka i južne Azije.

Smatra se jednim od najvećih sajmova prehrane i pića u svijetu koji posjeti oko 100.000 posjetitelja iz 172 zemlje svijeta. U okviru sajma “Gulfood” održava se i sajam halal proizvoda na kojem bh. proizvođači, koji su svoje proizvode certificarali u skladu s tim standardom, mogu ponuditi svoje proizvode potencijalnim partnerima.