Mljekara Orman iz Livna na sajmu u Dubaiu

dubai

AKOVA grupa, EIN Natural doo iz Sarajeva, ESOF doo iz Donjeg Vakufa, Halilović doo iz Ilijaša, mljekare Kupres Milch doo iz Kupresa, Madi doo iz Tešnja i mljekare Orman doo iz Livna.

Na Međunarodnom sajmu hrane i pića ‘Gulfood’ koji se od 26. veljače do 2. ožujka održava u Dubaiju predstavnici sedam bosanskohercegovačkih kompanija će izložiti svoje proizvode.

To su tvrtke: AKOVA grupa, EIN Natural doo iz Sarajeva, ESOF doo iz Donjeg Vakufa, Halilović doo iz Ilijaša, mljekare Kupres Milch doo iz Kupresa, Madi doo iz Tešnja i mljekare Orman doo iz Livna.

Posjetu sajmu je organizirala Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u partnerstvu s USAID / Sweden FARMA II Projektom, kako bi podržala bh. kompanije u ostvarvanju izravnih kontakata s potencijalnim kupcima i upoznavanja o poslovnim mogućnostima koje im se pružaju na tržištu zemalja Perzijskog zaljeva.

Sajam ‘Gulfood’ u Dubaiju se tradicionalno održava već 25 godina i predstavlja idealno mjesto za izvozno orijentirane proizvođače hrane i bezalkoholnih pića, opreme za hotelijerstvo, te pružatelje prehrambenih usluga koji žele poslovati na tržištu Srednjeg istoka i južne Azije.

Smatra se jednim od najvećih sajmova prehrane i pića u svijetu koji posjeti oko 100.000 posjetitelja iz 172 zemlje svijeta. U okviru sajma ‘Gulfood’ održava se i sajam halal proizvod na kojem bh. proizvođači, koji su svoje proizvode certificarali u skladu s tim standardom, mogu ponuditi svoje proizvode potencijalnim partnerima.

Reunion.ba