U MNK Seljak nezadovoljni prvim dijelom sezone

MNK Seljak nakon prvih 11 kola Premijer lige Bosne i Hercegovine dijeli šesto mjesto na tabeli sa KMF Tango iz Istočnog Sarajeva, sa osvojenih 15 bodova.

seljak

U razgovoru za naš portal trener ekipe iz Livna, Ivo Krezo, ističe da u klubu nisu zadovoljni ostvarenim, jer imaju i igrački kadar za veće domete, te da im je pauza dobro došla pred drugi dio sezone.

– Ja kao glavni trener, pomoćnik Božo Crnjak, i svi u klubu, ne možemo biti zadovoljni ostvarenim u prvom dijelu sezone. Smatramo da smo sa obzirom na to kakav igrački kadar imamo, i da smo devet bodova donijeli sa strane, morali mnogo bolje reagovati na domaćem terenu i završiti na trećem mjestu sa 21 osvojenim bodom.

Činjenica je da smo uz Banoviće najgora domaća ekipa lige. Protiv Brotnja i Leotara smo imali 3:0 i 4:1, nismo uspjeli osvojiti svih šest bodova. Centra smo trebali dobiti jer je bio u oslabljenom sastavu, a jedina ekipa koja je zasluženo odnijela bodove je Stari Grad.

Poslije toga smo imali i 0:0 sa Salinesom, tako da bismo sa šest bodova iz ovih duela imali pomenutih 21 i bili na trećem mjestu. Smatram da nam je ova pauza dobro došla da napravimo analizu učinjenog, te da odradimo dobre pripreme, a na kraju cilj nam je sredina tabele, rekao je za naš portal Ivo Krezo. U MNK Seljak će biti i određenih promjena u igračkom kadru, a o tome će se više znati u narednim danima.

https://www.sport1.ba