MNK TRILJ PROSLAVIO 20. ROĐENDAN Fešta u triljskoj dvorani zaključena trijumfom Čulinog mlina iz Livna

Malonogometni klub Trilj danas slavi dvadeset godina postojanja, koje je obilježio turnirom u triljskoj dvorani. Klub je osnovan sada već daleke 1999. godine, a ponovno je reaktiviran 2013., kada je skupina zaljubljenika u futsal ponovno pokrenula triljsku malonogometnu priču.

Uz sportske uspjehe ističu se i humanitarnim radom, a nemali broj puta su ujedinili Trilj i pomogli najpotrebitijima. Zbog svojih zasluga Klub je predložen za godišnju nagradu Grada Trilja za 2019. godinu.

Na turniru je uz domaćina MNK Trilj nastupio i Čulin mlin iz Livna, MNK Kijevo iz Knina te malonogometaši iz Slavonskog Broda.

– 1999. godine moja je ekipa osvojila Triljsku ligu i onda smo se okupili i dogovorili se da osnivamo MNK Trilj s tim da smo uzeli još 6-7 igrača iz drugih ekipa. Prvu sezonu 1999/2000. nastupali smo u Drugoj županijskoj ligi između 7 ekipa, gdje smo osvojili prvo mjesto. Iduće godine na zahtjev Splitskih liga, županijske lige su ukinute i osnovana je splitska superliga i to je početak.

Deset godina kasnije aktiviran je MNK Trilj – rekao je Damir Čović, prvi tajnik MNK Trilja. Naglasio je kako smatra da Trilj ima budućnost i da može biti stabilan županijski prvoligaš, a kad se poprave financijske prilike možda čak i hrvatski drugoligaš. – Sve pohvale organizaciji, predsjedniku i ekipi za današnju proslavu 20 godina – poručio je Čović.

– Želim se zahvaliti svima, a posebno našim prijateljima iz Slavonskog Broda koji su proputovali toliko mnogo da dođu danas u Trilj. Želim se zahvaliti prijateljima iz Knina, Livna i mnogima koji su došli danas čestitati rođendan na jedan veličanstveni način. Hvala našim osnivačima što su se odazvali u velikom broju. Puno nam je srce, osjećamo ponos, veliko vam hvala – poručio je Josip Šušnjara.

Oduševljeni su bili i gosti koji su uživali u turniru: “Mi smo od prošle godine uspostavili nekakve kontakte s MNK Trilj. Dobili smo poziv i nama je uvijek zadovoljstvo odigrati za bilo kakvu prigodu – božićni turnir, godišnjica, rođendan kluba… Došli smo ne baš u najjačoj ekipi, al mislim da smo opravdali poziv.

Ovo je nastavak jedne dobre suradnje i nadam se da ćemo surađivati i u budućnosti”, rekao je Boro Matan, trener Čulinog mlina iz Livna. Pobjednik turnira je Čulin mlin koji je u finalu pobijedio MNK Trilj rezultatom 2:1. Treće mjesto osvojila je ekipa MNK Kijevo iz Knina, dok su četvrti gosti iz Slavonskog Broda.

Dalmacijadanas.hr