Moguće uvođenje policijskog sata u Drvaru

Na području Drvara će zbog pogoršanja epidemiološke situacije od ponedjeljka, 3. kolovoza, biti skraćeno radno vrijeme ugostiteljskim objektima i trgovinama, zaključak je Kriznog stožera.

Trenutno je na području Drvara potvrđeno 12 slučajeva, od kojih pet ima težu kliničku sliku i smješteni su u Covid bolnicu u Mostaru.

“Od jutros su u Dom zdravlja Drvar prijavljena još četiri slučaja sa razvijenim simptomima”, rekla je prva osoba Kriznog stožera Dušica Runić.

Runić je navela da se zbog pogoršanja epidemiološke situacije do 18.00 sati skraćuje radno vrijeme ugostiteljskim objektima, sportskim kladionicama, svadbenim salonima, dječijim igraonicama, teretanama i drugim objektima, dok je radno vrijeme trgovinama ograničeno do 20.00 sata.

Na snazi je i dalje zabrana okupljanja više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

“Kao načelnica općine i kao zapovjednik kriznog stožera pozivam da se građani suzdržavaju od kretanja koliko je moguće, da nose zaštitne maske u kontaktu sa drugim ljudima i da čuvajući sebe sačuvaju i druge kako bismo iz ove situacije izašli sa što manje žrtava, jer zdravlje je na prvom mjestu”, istakla je Runić.

Runić je dodala kako će zaključci biti na snazi 15 dana.

Ukoliko situacija bude pogoršana u idućim danima, Runić je navela da će Krizni stožer biti prinuđen da donese najrestriktivnije mjere kao što su policijski sat, potpuna zabrana rada ugostiteljskih objekata. HMS

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply