Morgan Freeman nakon posjete BiH: “Proživjeli ste horor, i umjesto da mrzite, vi opraštate”

Slavni glumac Morgan Freeman boravio je u Bosni i Hercegovini proteklog tjedna a u petak navečer je u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića na “FACE TV” objavljen intervju u kojem je oskarovac govorio o dokumentarcu koji snima o BiH.

morgan

– Vi ste jako poseban narod jer ste proživjeli strašne događaje, ali nekako s tim dobro živite i držite se zajedno. Mi u našim emisijama upravo govorimo o takvom ljudskom srcu. Proživjeli ste ovakav horor, ali umjesto da mrzite ljude koji su vam to učinili, vi opraštate. Znamo iz povijesti da je oprost vrlo moćno oružje – rekao je Freeman, prenosi “NAP“.
Na pitanje novinara Hadžifejzovića je li stekao predodžbu o tome tko su Bosanci i Hercegovci, Freeman je rekao.

– Znam tko ste bili, Jugosloveni. Republike su sve bile zajedno i znam da se to raspalo. Ali vi ste još dio tog konglomerata. Niste vi samo Bošnjaci, tu su i Hrvati, Srbi, Slovenci, svi još žive tu u Bosni – kazao je Freeman. Dodao je da svi državljani BiH moraju imati zajednički identitet kako bi živjeli sigurno iu miru.

– Da biste živjeli zajedno i normalno, morate svi biti Bosanci – kazao je glumac. Oskrarovac je dodao da ipak ne zna kakav bi bio i kako bi se nosio s onim što su Bošnjaci doživjeli.

Na opasku Hadžifejzovića da su ljudi na ovim prostorima razočarani i gube nadu, Freeman je rekao da nikada nije prekasno i da bez nade nemate ništa.

Freeman je posjetio BiH i Srebrenicu zbog snimanja dokumentarnog filma. Slavni glumac je u BiH snimao dio serijala pod nazivom “The Story of Us With Morgan Freeman” ( “Priča o nama s Morganom Freemanom”), koji će biti emitiran na National Geographicu. Serijal se sastoji od šest jednosatnih epizoda koje će obrađivati ​​teme ljubavi, vjere, rata, mira, slobode …