Mostarski student iz Livna, koji je napao Borjanu Krišto, tvrdi: Uradio sam to u socijalnom afektu!

????????????????????????????????????

krišto11

– Uradio sam to u afektu! – izjavio je pri policijskom saslušanju Frano Krišto (26) iz Livna, politolog i budući magistar novinarstva u Mostaru, nakon što je grubo psovao i vrijeđao pa kamenjem gađao svoju susjedu Borjanu Krišto (56), zamjenicu predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjednika HDZ-a BiH.

Kako neslužbeno doznaje Pogled.ba, naveo je da je u prolazu vidio Borjanu, koja živi u blizini, pa ga obuzela razjarenost zbog posljednjih natpisa po portalima o donacijama vlasti, besploslici, kao i odlasku sugrađana u inozemstvo zbog egistencije, te je zgrabio dva kamena, a ne četiri, kako se tvrdi, i gađao je isključivo iz socijalnih, a ne političkih pobuda.

Dobio mjere zabrane i prijeti mu do šest mjeseci zatvora

Naveo je i da je ranije bio politički aktivan (navodno, koliko je Livnjacima poznato, u Mladeži HDZ-a 90′, nap.a., ali da to više nije. Kako je potvrdio u svom priznanju, ranije su njihove obitelji bile u koretnim susjedskim odnosima, kao i to da misli da je njegov otac neki daljni rođak Borjanina supruga, ali u to nije bio posve siguran. U posljednje vrijeme je radio u Njemačkoj, budući da, kako navode njegovi poznanici, za njega ni kao obrazovanog nema posla u rodnom kraju.

Prema njihovim navodima, on u kući živi sa sestrom, također mostarskom studenticom, dok su im roditelji s još dvoje djece trenutačno u Njemačkoj. Frano Krišto je pušten da se brani sa slobode, uz mjere zabrane.
Inače, prema Kaznenom zakonu FBiH, tko ugrozi sigurnost neke osobe ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život ili tijelo te osobe ili na taj način izazove uznemirenje građana, kaznit će se kaznom zatvora do šest mjeseci

Borjana Krišto: Nisam se ustrašila!

– Bavila sam se cvijećem u dvorištu koje mi je cvjećarka trebala zasaditi u dvorištu obiteljske kuće u Livnu i naišao je čovjek koji je iznio puno bijesa. To je mlada osoba koju ja nikada nisam vidjela. Ja kao politička osoba svjesna sam da sam im prijetnja na razne načine, ali da to ide dotle da vrijeđa, uzima stijene i baca…Nisam se ustrašila. Uzdignute glave ću hodati, ne bojim se. Ali, me je strah za društvo. Zamislite da vam netko dođe kamenjem gađati susjeda ili bilo koga u okruženje, pogledajte gdje smo došli – navela je novinarima Borjana Krišto.

Nakon napada, Krišto je rekla da odgovornost djelimično snose mediji koji su, kako je rekla, ovih dana huškali javnost protiv nje zbog podjele sredstava.

– To su isključivo laži, obmane javnosti i politikanstvo, ali samo na obraz njima, od medija do pojedinaca kako se ponašaju. Ja svakoga mogu pogledati u oči, a ne znam da li mene mogu pogledati – kazala je Krišto.

Podsjetimo, velika bura u javnosti digla se nakon što je objavljeno da je Udruga Hrvatska žena Livno dobila 100.000 KM od Vijeća ministara, a na čelu Udruge je Tihana Krželj, nevjesta Borjane Krišto (djevojački Krželj), i to za rekonstrukciju i očuvanje kulturno- povijesne baštine. Nakon toga se oglasio Župni ured u Livnu i naveo da je novac bio potreban za adaptaciju crkve.

– Postoje li nešto što se treba provjeriti, istinito objaviti, ali izgleda da ne – kazala je ona. Ona drži da je ovo politički napada, ali od strane osobe koja se ni sa čim ne bavi.

– Oni su nahuškani kao mlade osobe. Odgajaju se u mržnji i kako će se drugačije ponašati. Nažalost, žao mi je njih – zaključila je Krišto.

Robert Soldo /Pogled.ba