Mostarski teatar mladih gostovao u Glamoču, Livnu i Tomislavgradu

teatar

Mostarski teatar mladih (eMTeeM) s interaktivnom predstavom “Nijemi krik” gostovao je u Glamoču, Livnu i Tomislavgradu, u organizaciji udruženja “Žene Livna”.

Predstava je izvedena na otvorenom za sudionike projekta koji se bavio rodnom ravnopravnošću i nasiljem nad ženama.

Predstave u Glamoču i Livnu izvedene su u gradskom parku, odnosno na trgu u središtu grada što je još više pobudilo pažnju građana i skrenulo pažnju na ovaj vrlo prisutni problem u našem društvu, priopćeno je iz eMTeeM-a.

Uspješnu sezonu eMTeeM će zatvoriti 31. danima teatra mladih, koji počinju danas na Memorijalnoj sceni 2532 i trajat će sljedećim sedam dana.

Dani teatra mladih kraj su aktivnosti redovnog repertoarnog igranja predstava na matičnoj sceni, ali i početak festivalskih i turističkih gostovanja i izvedbi.

Na ovogodišnjim Danima teatra mladih bit će izvedeno sedam predstava, a publika će birati najbolje ostvarenje što je svojevrsna provjera repertoara i izvlačenje pouka i opredjeljenja za narednu sezonu.

Između ostalih bit će izvedene predstave “Ježeva kućica”, “Hoću letjeti”, “Nijemi krik”, “Mir”, “Nije Shakespeare, ali jeste Romeo i Julija” i druge, najavljeno je iz mostarske teatarske kuće.

Fokus.ba