Mrežama kruži informacija da je Putin umro

Kanal na Telegramu, mreži za razmjenu poruka, pod nazivom „General Svr“, koji već mjesecima tvrdi da predsjednik Rusije Vladimir Putin ima rak i da je smrtno bolestan, objavio je da je Putin umro u svojoj palači u Valdai, sjeverno od Moskve.

Na ovu objavljenu informaciju reagirao je i Kremlj.

Glasnogovornik je državnom mediju „RIA Novosti“ rekao da je objava na Telegramu „apsurdna šala“.

-Takve vrste objava pripadaju kategoriji lažnih vijesti o kojima brojni mediji uporno pišu i raspravljaju. Ovo izaziva podsmijeh u Kremlju – kazao je Peskov za „RIA Novosti“.

Ranije ovoga tjedna Peskov je demantirao navode da je Putin doživio srčani udar, a također je odgovorio i na to da je Putin koristio dvojnika za određene događaje.

Profil „General Svr“ na Telegramu je objavio da je Putin mrtav i da se u Rusiji trenutno odvija pokušaj državnog udara.

-Ruski predsjednik Vladimir Putin preminuo je večeras u svojoj rezidenciji u Valdaju. U 20:42 po moskovskom vremenu liječnici su prekinuli reanimaciju i konstatirali smrt. Sada su liječnici blokirani u sobi s Putinovim lešom, drže ih pripadnici predsjedničke sigurnosne službe po osobnoj naredbi direktora Federalne stražarske službe Dmitrija Kočneva, koji prima upute od sekretara Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Nikolaja Patruševa.

Osiguranje predsjednikovog dvojnika je pojačano. Aktivni pregovori su u toku. Svaki pokušaj da se dvojnik predstavi kao Putin nakon njegove smrti je državni udar – napisano je na Telegramu.

Pogled.ba