MUP HBŽ: Demant na priopćenje građanina I.K.

Nakon što se građanin I.K. ponovno obratio medijima priopćenjem u kojem navodi da „Počinitelji gnusnog čina premlaćivanja u Policijskoj postaji Livno još nisu procesuirani“ a pozivajući se na naš demant iz mjeseca veljače 2021. godine, ponovno smo prisiljeni demantirati njegove navode iz posljednjeg priopćenja.

Postupanje policijskih službenika u navedenom predmetu je bilo u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, što je utvrdila i sama istraga koja je provedena od strane Jedinice za profesionalne standarde /Odsjek za unutarnju kontrolu/ .

Također, u tom priopćenju je navedeno da su pojedini policijski službenici iz Odsjeka unutarnje kontrole poslije završetka istrage unaprijeđeni.

Ne radi se o promaknuću pojedinih policijskih djelatnika, već o redovitom rasporedu policijskih službenika unutar same Uprave policije MUP-a.

Kad je u pitanju sama prometna nezgoda od dana 23.10.2021. godine oko 22,10 sati u ul. Orlovačka u Livnu, u kojoj je jedan od sudionika I.K., očevidom na mjestu događaja, koji je obavljen od strane djelatnika PP Livno, utvrđeno da je I.K. upravljao motornim vozilom marke „Škoda“ reg. oznaka J14 A 466 pod utjecajem alkohola (1,52 g/kg), te je Općinskom sudu u Livnu Odjelu za prekršaje podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv istog.

Na kraju još jednom odgovorno tvrdimo da je postupanje policijskih službenika koji su postupali u predmetu I.K. bilo u skladu s važećim zakonskim propisima, što je potvrdila i istraga od strane Jedinice za profesionalne standarde / Odsjek za unutarnju kontrolu /.

MUP HBŽ

SLUČAJ ‘ILIJA KATUŠIĆ’ IZ LIVNA: Počinioci gnusnog čina premlaćivanja u policijskoj stanici još nisu procesuirani

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply