MUSLIMANSKO-SRPSKA AGRESIJA NA HRVATE U BIH! Đapić zaprijetio odgovornima za linč

Predsjednik stranke Desno Anto Đapić burno je reagirao na događanja u susjednoj BiH, a njegovo žustro priopćenje u potpunosti prenosimo:

Nasrtaji, nasilje, mržnja i prijetnje Katoličkoj crkvi u Sarajevu i osobno kardinalu Puljiću završna su faza integrirane muslimansko-srpske agresije na hrvatski narod u BiH i strateški korak istodobno u osvajanju završnih pozicija za novu agresiju na današnju Republiku Hrvatsku. Događaj u Sarajevu se ne može gledati izvan strateškog plana osmišljavanog cijelo proteklo stoljeće, ostvarivanog u etapama, još od 1941.godine, zatim strašnim zvjerstvima protiv hrvatskog naroda 1944.i 1945.godine, a nastavljenim nakon polustoljetnog progona i zatiranja srpskom agresijom na Hrvatsku i BiH, te muslimanskom agresijom na Hrvate 1993.godine, čije političke, sigurnosne i međunarodne operacije nisu prestale do danas. I neće ako Republika Hrvatska ne reagira.

Nije pokušaj linča kardinala Puljića unutarnje pitanje BiH, jer unutarnjeg pitanja takve razine u toj zemlji nema, niti je to pitanje arbitraže stranih veleposlanstava na čelu s američkim u toj zemlji. To je pitanje prvoga reda važnosti Zagrebu i Republici Hrvatskoj.

Mi smo u DESNO tijekom proteklih godina više puta snažno ukazivali na to povezujući tijek događaja od muslimanske agresije 1993.godine na hrvatske životne prostore, povezujući nevjerojatnu selektivnost u pristupu ratnim zločinima, progonu HVO-a, hrvatskih branitelja i vojskovođa, međunarodnu hašku kriminalizaciju HVO i Hrvata, preotimanje predstavničkog prava Hrvatima u Federaciji, u regijama i gradovima znajući da taj proces neće prestati bez snažne i odlučne reakcije Republike Hrvatske.

Između ostaloga zato smo inzistirali na tri ključne točke državno-političkog programa, na izbornom zakonu, na zakonu o državljanstvu i na pozicioniranju kršćanskih vrijednosti kao temeljne ustavne vrijednosti državno-političkog poretka. Na žalost hrvatske političke stranke i inicijative ostajale su nezainteresirane, slijepe i gluhe na te strateške prijedloge, a svaki od njih i svi zajedno imaju i imali su na umu i sprječavanje događaja ovoga tipa u Sarajevu za sva vremena i trajno utvrđivanje pozicija hrvatske nacionalne suverenosti.

Autor: dnevno.ba