MZ VIDOŠI: A imaju se obraza pred izbore slikati ispred škole u Vidošima!?

Mjesna zajednica Vidoši Livno
Neodržavanje prometnica u Livnu godinama je opasnost za sve sudionike u prometu!
Prije nešto manje od godinu dana smo pisali, nastojeći apelirati na savjest gradskih očeva, o višegodišnjem nemaru kada je u pitanju održavanje prometnice Smričani – Tušnica.
.
Obavijestili smo javnost da su mještani samoinicijativno pokrpali rupe, jer nas Grad više godina uredno ignorira kad smo ih pokušavali nebrojeno puta nagovoriti da rade svoj posao.
.
.
Prometnica je godinama u katastrofalnom stanju. I kad krpe rupe svake neparne ili prijestupne godine urade to na izmrežanoj prometnici na kojoj se u roku mjesec dana pojavi nova rupa.
.
Pokušali smo i mislili da smo uspjeli, lobirali da se sistematski presvlače kritične dionice i da se ne bacaju novci na beskorisno krpanje, međutim Gradonačelnik je iz sebi znanih razloga potpisani ugovor sa Livnoputevima raskinuo (slike ispod).
.
Kasnije su urađeni samo propusti na Jezercu i Bralinom potoku. Prometnica se nije sanirala kako je bilo predviđeno.
.
Novce koje je Vlada HBŽ dodijelila za sanaciju ovog puta su nezakonito preusmjerili na neke druge projekte.

A imaju se obraza pred izbore slikati ispred škole u Vidošima!?

Prije više godina smo lobirali da se ova prometnica prekategorizira u Županijsku cestu. To je usvojila Vlada HBŽ i onda je sve skupa blokirano.
.
Sad se od Županijskog novca rade prometnice tko zna gdje, a što se tiče Livna i lokalnih prometnica, nismo primijetili godinama da se nešto uložilo.
Koliko nas je do sada naletjelo na rupu, poderalo gumu, iskrivilo felgu, posebno u kišnom periodu kad su rupe pune vode?!
.
Upozoravali smo odgovorne da nakon godina nemara i nebrige učine nešto prije nego se tragedija dogodi. Oni su nas ignorirali, zanemarivali svoju dužnost i nemarom dovodili ljudske živote u opasnost.
.
Gospodo draga iz Vlasti i Gradskih službi!?
Što sad???
Sram vas bilo!