Na humanitarnom turniru u Livnu prikupljeno 1.284 KM za obitelj Plavčić iz Bosanskog Grahova

Livno je jučer bilo domaćin trećeg po redu humanitarnog turnira u uličnoj košarci na jedan koš, pod nazivom „Košarkom za toleranciju“.

 

Nastupile su mlade košarkašice iz Livna, Glamoča i dvije ekipe iz Trebinja, a sve četiri ekipe su proglašene pobjedničkim, dobivši pehare, a igračice zlatne medalje.

I ove godine organizatori turnira bili su Koalicija „Uvažavanje“, u sklopu koje djeluju i Udruženje građanki „Grahovo“ te Ženski košarkaški klub Livno. Uz razigravanje, bilo je takmičenja i u bacanju „trojki“, a sve vrijeme trosatnog turnira građani su mogli kupiti slatkiše od kojih je prihod namijenjen za kupovinu namještaja obitelji Viktora Plavčića iz Bosanskog Grahova, kojem je obnovljena i kuća, zahvaljujući humanitarnim aktivnostima, prvenstveno Udruženja građanki „Grahovo“, koje vodi Danka Zelić.

Podršku turniru, uz navedenu organizaciju, pružili su i OSCE u BiH, Marijanska Vinkovska mladež iz Livna, „Kap ljubavi“ iz Tomislavgrada i Udruženje žena MIZ Livno.

Košarkašice iz Trebinja doputovale su u subotu te su s košarkašicama Livna prisustvovale radionici „Grafiti – od ulične umjetnosti do krivičnog djela“ u hotelu B&M, gdje su i prenoćile i gdje su se upoznale i s projektom „Supergrađani“ te posjetile izvor Dumana, kao prirodnu atrakciju Livna.

Prelijep sunčan dan išao je naruku svima i utisci su odlični.

Autor: A. Kamber – Avaz.ba