Na ovoj temperaturi biste trebali prati posteljinu kako biste se riješili bakterija

Najjednostavniji način da unesete svježinu u dan jest da promijenite posteljinu i stvorite čisto, mirisno i meko utočište u kojem ćete uživati i uvuči se u njega na kraju napornog dana.

“Čista posteljina nije presudna samo za vašu udobnost, već i za vašu higijenu. Dok spavate, vaše tijelo oslobađa prirodna ulja i znoj, koji se prenose na posteljinu. Dakle, kao što redovito perete svoju odjeću, tako trebate i posteljinu”, rekla je Farah Arshad iz prodajnog odijeljenja “Dusk”.

Ali, posebno je važno obratiti pažnju na temperaturu na kojoj perete posteljinu.

Podesite temperaturu vaše perilice za pranje rublja u opsegu od 30 do 40 stupnjeva Celziju. Ovo je optimalna temperatura za učinkovito uklanjanje prljavštine i masnoće i ubijanje bakterija, a istovremeno štiteći vlakna vaše posteljine“, dodala je Aršad.

Kompanija “Dusk” priopćila je da je potraga za odgovorom na pitanje “Koliko često mijenjate posteljinu?” tijekom prošle godine porasla za 60 posto.

U prosjeku, osoba mijenja posteljinu svaka 24 dana, prema studiji koju je provela kompanija Mattress Advisor. Međutim, ovo nije idealno.

Posteljinu treba prati jednom tjedno. Naravno, ako često putujete ili ne spavate u svom krevetu svake noći, u redu je da je ne mijenjate neko duže vrijeme.

Večernji.ba