Najava regionalne konferencije u Livnu

Regionalna konferencija Koalicije „Pod lupom“ pod nazivom ”SLOBODNI I POŠTENI IZBORI ZA SVE GRAĐANE: Uvjet  koji nema alternativu!” će se održati 26.travnja 2017. godine sa početkom u 13.00h u Hotelu Park u općini Livno.

izbori

Cilj regionalne konferencije je da razgovaramo o ključnim problemima u izbornom procesu, predstavimo preporuke za rješenje problema, te da iste u što skorije vrijeme zagovaramo kod donosioca odluka.

Regionalnoj konferenciji će prisustvovati predstavnici izborne administracije, NVO-a, međunarodne zajednice, političkih stranaka, lokalnih vlasti uz uvodničare eksperte u izbornom procesu gdje ćemo započeti javnu diskusiju za usvajanje preporuka Koalicije „Pod lupom“ a koje su rezultat praćenja izbornog procesa na Lokalnim izborima 2016. godine.

Ova regionalna konferencija predstavlja nastavak aktivnosti na unapređenju izbornog zakonodavstva u BiH i treća je u nizu od 13 javnih događaja koje će Koalicija ,,Pod lupom“ organizovati širom Bosne i Hercegovine , u 13 različitih općina/gradova.

Za sve dodatne informacije molimo Vas da se obratite koordinatorici za odnose s javnošću Koalicije ,,Pod lupom“ Jovani Kljajić putem elektronske pošte pr@podlupom.org ili telefona 033 268 160 i 065 252 016.

Podlupom.org