Najuspješniji učenici u Livnu dobili diplome neovisne inicijative “Klokan matematičar bez granica”

Klokan matematičar je međunarodna neovisna inicijativa čiji je cilj promoviranje matematike među mladim ljudima diljem svijeta. Jednom godišnje u cijelom svijetu istovremeno se održava natjecanje za sve prijavljene učenike. Ove godine testiranje je održano 21. ožujka 2019. u 12.30.

Tisuće učenika diljem svijeta toga je dana u svojim školama pod vodstvom svojih nastavnika matematike (i drugih kolega) rješavalo testove u svojoj kategoriji. Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 178 učenika OŠ „Fra Lovro Karaulaˮ Livno.

Riješene testove koordinator poštom šalje u Sarajevo u središte za BiH, odakle se prosljeđuju na obradu organizatoru koji ih vrednuje. Ovih dana stigli su rezultati natjecanja. Svi učenici koji su sudjelovali dobili su certifikate. Najuspješniji učenici koji su ušli u 10% najboljih u svojoj kategoriji na državnoj razini dobili su i diplome.

U  OŠ „Fra Lovro Karaulaˮ stiglo je 8 diploma.

Najuspješniji učenici OŠ „Fra Lovro Karaulaˮ su:

Tibor Josip Čondrić
Karla Čakar

Filip Marić
Adna Karahodžić
Antonio Barać
Adna Palić
Andrea Dalić
Lara Pešić

Škola je dobila i zahvalnicu za promoviranje matematike i znanosti kroz ovaj izazov.

Koordinator ovoga natjecanja bila je nastavnica matematike Snježana Teklić, a sudjelovali su učenici Matične škole čiji su mentori Snježana Teklić, Sanda Bilokapa i Anita Kaselj te učenici PŠ Podhum čiji je mentor Nikola Čečura.

Učenicima i njihovim mentorima čestitke na uspjehu!

OŠ „Fra Lovro Karaulaˮ Livno

U Livnu održano takmičenje “Klokan Matematičar bez granica”