Najveća plaća u Bosni i Hercegovini isplaćena u svibnju iznosila je 60.584 marke, a naplatio ju je…

Najveća plaća u bh. entitetu Republka Srpska isplaćena u svibnju po osnovu radnog odnosa iznosila je vrtoglavih 60.584 marke. Listu deset najvećih pojedinačnih isplata mjesečnih primanja po osnovu radnog odnosa, koja je u posjedu “Glasa Srpske”, predvodi Banjolučanin, zaposlen u IT sektoru, kojem je u svibnju na račun leglo više od 60.000 maraka. Na drugom i trećem mjestu nalaze se njegovi sugrađani koji su zaposleni u sektoru ostalo novčano poslovanje (posredovanje), a koji su zaradili oko 20.000 maraka manje.

Odnosno drugoplasiranom je na račun leglo 41.916 maraka, a onom na trećem mjestu 41.232 marke. Na listi najvećih pojedinačnih isplata po osnovu radnog odnosa za maj najviše je Banjolučana i to njih sedam, a zauzimaju čak prvih pet mjesta. Tako je četvoroplasirani i petoplasirani koji su takođe kao i njihove prethodne kolege zaposleni u sektoru posredovanja, za svibanj dobili plaću od 40.814 maraka, odnosno 38.412 maraka. Niz Banjolučana, prekida radnik iz Laktaša.

“Na šestom mjestu liste nalazi se radnik iz Laktaša koji je zaposlen u oblasti informacijskih tehnologija, a kojem je u svibnju isplaćeno 37.891 marka”, kazali su “Glasu Srpske” u Poreznoj upravi RS. Na sedmoj poziciji nalazi se Bratunčanin kojem je u istom mjesecu isplaćeno 34.879 maraka, a koji za razliku od prethodnih radi u sektoru vađenje ostalih ruda obojenih metala. Banjolučanin zauzima i osmo mjesto liste najvećih primanja i radi također u sektoru posredovanja.

Odnosno njemu je u svibnju legla plaća od 34.163 marke. Na listi je i jedan radnik iz Broda koji je u svibnju dobio zaradu od 26.400 maraka, a koji je zaposlen u sektoru proizvodnje ostalih dijelova i pribora za motorna vozila. I posljednja pozicija pripada Banjolučaninu koji radi u sektoru djelatnosti upravljanja. Njegova plaća u svibnju iznosila je 25.724 marke.

www.vecernji.ba