Nakon napada na Borjanu Krišto crkva u Livnu odustala od doniranih 100.000 KM

Ured Katoličke crkve u Livnu odustao je  od donacije 100.000 KM za rekonstrukciju župne crkve Svih svetih u ovom gradu.

borjana

Navedeni iznos je još prošle godine dobila livanjska udruga “Hrvatska žena” kojem je u to vrijeme na čelu bila Tihana Krželj, odbornik u Skupštini HBŽ i nevjesta zamjenice predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i potpredsjednice HDZBiH Borjane Krišto, piše Avaz.ba.

Zbog te donacije Vijeća ministara BiH, podsjećamo, u Livnu je uslijedio revolt građana iskaljen u medijima, pa je, na koncu, mladić Frano Krišto kamenjem napao Borjanu Krišto ispred njezine kuće u Livnu. Cijelu stvar je zakomplicirao  ured Katoličke crkve Livno kazavši da će navedenih 100.000 KM biti doznačeno njima za rekonstrukciju lokalne crkve, što bi bila donacija.

Epilog svega je da je na posljednjoj, nedjeljnoj misi vjernicima suptilno dano do znanja kako župa “Svih svetih”, ipak, neće primiti navedenu donaciju.

Sada je na potezu  Savjet ministara BiH kao donator livanjskoj “Hrvatskoj ženi”, mnogo većeg iznosa od iznosa dodijeljenog manastirima Kraljeva Sutjeska ili Napretku koji su odbili donacije od po 1.000 KM.

Blic.rs