NAKON PISANJA ŽURNALA: Darinko Mihaljević podnio ostavku na mjesto predsjednika HDZ Livno!

Nakon što je Žurnal otkrio da su djeca Darinka Mihaljevića varala kako bi dobila stipendije u susjednoj Hrvatskoj, ovaj ministar MUP-a HBŽ  podnio je ostavku na mjesto predsjednika Općinskog odbora HDZ BiH

darinko

zurnal.info
Nakon što je Žurnal objavio priču o nelegalno stečenim stipendijama djece ministra MUP-a HBŽ Darinka Mihaljevića, Mihaljević je jučer  podnio ostavku na mjesto predsjednika Općinskog odbora HDZ BiH.

Afera “Stipendije” natjerala je Darinka Mihaljevića, ministra MUP-a HBŽ da podnese ostavku na mjesto predsjednika OO HDZ BiH Livno.

Izvor Žurnala blizak HDZ-u BiH tvrdi da je Mihaljevića na općinskoj predsjedničkoj poziciji zamijenio trenutni zastupnik u Skupštini HBŽ  Stipo Pelivan, koji je izabran jednoglasnom odlukom.

Pelivan je bivši predsjednik Vlade HBŽ, zatim bivši predsjednik Skupštine HBŽ, bivši delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH. Bio je predmet istrage Županijskog  Tužilaštva u Livnu zbog sumnji za zlouporabu položaja. Radi se dvije krivične prijave koje je protiv njega podnijela stranka HDZ 1990. Prva se odnosi na krađu glasova na izborima, a druga na takozvani slučaj „Dva Pavića“ odnosno zastupnicima Mirku Paviću i Boži Paviću koje je izabrao HDZ 1990, a koje je nakon toga prema navodima iz prijave „kupio“ HDZ BiH.

Danas  je sjednica Županijskog odbora HDZ BiH, gdje će raspravljati o Mihaljevićevoj smjeni sa još jedne stranačke funkcije.

O ministarskoj sudbini Darinka Mihaljevića raspravljaće se na narednoj sjednici Skupštine HBŽ za koju novi termin još uvijek nije utvrđen.

(zurnal.info)