NAPAD NA MAMIĆA JE DJELO AMATERA? Istražitelji kažu da profesionalac nikada ne bi napravio ove dvije pogreške

Polagano cure informacije iz istrage vezane uz napad na Zdravka Mamića. Ono što se zasad zna jest da na Mamića vjerojatno nije pucao profesionalac.

mamić2

Prema informacijama izvora bliskih istrazi, Jutarnji list piše kako istražitelji ozbiljno vjeruju da na Zdravka Mamića jučer nije pucao profesionalac.
Dva su detalja koja upućuju istragu u tom smjeru. Prvo, na mjestu događaja pronađena je čahura kalibra 7,65 mm. Naime, nijedan profesionalac si ne bi dopustio da za njim na mjestu događaja ostane čahura.

Drugo, nijedan profesionalac ne bi pokušao atentat na otvorenom s takvom vrstom streljiva. Radi se o kratkocijevnom oružju, takozvanom džepnom ili kućnom pištolju, primjerice Zastava, Berretta ili Walther PPK. Takvi su pištolji namijenjeni uglavnom za samoobranu te su funkcionalni na malim daljinama. Napadač je na Zdravka Mamića pucao s dvadesetak metara što je udaljenost na kojoj je ovakva vrsta oružja manje funkcionalna.
Na Zdravka Mamića pucano je jučer kod spomen-obilježja njegovu ocu u Vidovićima kraj Tomislavgrada. Nakon što mu je pružena prva pomoć, Mamić se sa suprugom uputio nazad u Zagreb te se sada nalazi u bolnici Sveti duh gdje prima terapiju.

Net.hr