Nastave li bošnjačke stranke s ovakvom politikom koja graniči s fašizmom, razdruživanje će biti neminovnost

Pokušaj stavljanja entiteta iznad države BiH, kojemu smo svjedočili i koji su hrvatski izaslanici uspješno zaustavili pokazuje svu kratkovidnost bošnjačke politike, izjavio je za Hrvatski Medijski Servis predsjednik HSS BiH i izaslanik u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta BiH Mario Karamatić, zamoljen da komentira neuspješan pokušaj bošnjačkih stranaka da u Domu naroda Parlamenta FBiH proguraju neustavni Zakon o izbornim jedinicama i mandatima u Parlamentu FBiH.

Naime predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije Lidija Bradara te zamjenik predsjedateljkice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Drago Puzigaća proglasili su jučer Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata FBiH destruktivnim po vitalni interes konstitutivnih naroda, a u situaciji kada dva člana Kolegija proglase neko zakonsko rješenje štetnim po vitalni nacionalni interes da bi Zakon bio usvojen potrebno je da za njega glasa većina izaslanika koja će uključivati i dvotrećinsku većinu u sva tri nacionalna kluba.

Nakon što su to uvidjeli izaslanici Kluba Bošnjaka napustili su dvoranu i prije nego je sjednica počela, a samim time i glasovanje o predloženom zakonu. – Zanima me što bi u slučaju da je ovaj bošnjački atak na Ustav i same temelje BiH bilo tko od tih umnika i eksperata iz bošnjačkih stranaka i međunarodne zajednice koji su to svom snagom gurali imao sutra reći bilo komu iz Republike Srpske kada bi tamo počeli donositi entitetske zakone kojima preuzimaju državne ovlasti, upitao se Karamatić.

On tvrdi kako protiv Bosne i Hercegovine razvidno najviše rade oni koji je, barem deklarativno najviše i vole. -Ako je nastave ovako voliti BiH će ubiti upravo ta prevelika bošnjačka ljubav, tvrdi. Po Karamatićevu mišljenju postaje sve očitije kako se sa ovakovom bošnjačkom politikom ne može graditi niti zajednički entitet a kamo li država.

-Bošnjačka politika, ne bošnjački narod teže unitarizaciji koja graniči sa fašizmom ukoliko se gleda njihov odnos prema malobrojnijim narodima, oštar je Karamatić. Ukoliko se takva politika nastavi i nakon izbora u listopadu Karamatić tvrdi kako će u tom slučaju “proces razdruživanja postati neminovnost” i to će vjeruje uvidjeti sve političke stranke s hrvatskim predznakom”. -Mi u HSS u o toj opciji govorimo već dvije godine, podsjeća Karamatić za HMS.

www.vecernji.ba