Nastavlja se ponižavanje livanjskog HDZ-a BiH i neviđeno ismijavanje stranačke Središnjice?

LIVNO – Smjenom generalnog direktora Hercegbosanskih šuma Branka Ivkovića, koji je ujedno i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a BiH, od strane njegovih stranačkih kolega iz Tomislavgrada, nastavlja se ne samo brutalno ponižavanje ove stranačke organizacije u Livnu nego i ismijavanje cijele stranke, Županijskog odbora, Središnjice te samog predsjednika Dragana Čovića i njegove zamjenice Borjane Krišto.

Podsjetimo, na vrhuncu sukoba livanjskih i duvanjskih HDZ-ovaca oko borbe za prevlast u Županiji i mjesto predsjednika Vlade, kada je Skupština Hercegbosanske županije smijenila Skupštinu Hercegbosanskih šuma, Županijski odbor (link: https://docdro.id/GqZJ3ir ) i Predsjedništvo HDZ-a BiH (link: https://docdro.id/fo0i6Bj) su dali ultimatum i zaprijetili duvanjskim „Disidentima“ sankcijama ako u zadanom roku ne povuku sve odluke koje su se kosile s voljom Županijskoj odbora stranke u kojoj prevlast imaju Livnjaci, predvođeni Borjanom Krišto.

Međutim, HDZ BiH Tomislavgrad nije nasjeo na, pokazat će se kasnije, čiste blefove iz Livna i Mostara kako bi se dobilo vrijeme za protuudar i političku eutanaziju “Disidenata”.

Naime, u trenutku kada su Duvnjaci, predvođeni općinskim načelnikom Ivanom Vukadinom, reterirali pod pritiskom iz Mostara i bili, spremni na kompromis s livanjskim HDZ-om, oni su istovremeno vodili pregovore s duvanjskim HNL-om o ustroju vlasti u kojoj ne bi bilo Ivana Vukadina i njegovih sljedbenika.

Nakon ovakvih događanja i jučerašnje smjene Branka Ivkovića, povjerenje između ovih dviju HDZ-ovih struja je potpuno izgubljeno i mogućnost za kompromis je minimalna.

Dakle, ili će duvanjski „Disidenti“ biti izbačeni iz HDZ-a BiH, a vlast će zajedno s partnerima sa srpske i bošnjačke strane činiti livanjski HDZ BiH sa svojim partnerima ili će vlast preuzeti duvanjski HDZ BiH i HDZ 1990 s ostalim strankama koje oni okupe.

Trećeg scenarija nema, navodi se u priopćenju Županijske neovisne liste.

Autor: Dnevno.ba