Nastavlja se projekt kućne dostave svježeg mlijeka u Livnu i Tomislavgradu


Foto: Ilustracija

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije i u 2018. godini nastavlja s realizacijom projekta ”Svježe domaće livanjsko i tomislavgradsko mlijeko na kućnom pragu”.

Kako bi se što veći broj lokalnog stanovništva informirao o mogućnosti opskrbe svježim mlijekom izravno na kućnu adresu, ovih dana u Livnu i Tomislavgradu počet će distribucija letaka s kontakt podacima proizvođača. Krajem prošle godine Ministarstvo je s 21 proizvođačem mlijeka s prostora Livna i Tomislavgrada potpisalo ugovor o distribuciji svježeg mlijeka direktno od proizvođača do krajnjeg potrošača.

U početnoj fazi projekta potpisnici ugovora dobili su jednokratnu financijska pomoć u iznosu od 2.000 maraka za nabavku potrebne opreme za veću higijensku ispravnost svježeg mlijeka, kao i za nabavku opreme za čuvanje i transport svježeg mlijeka do krajnjeg potrošača. Cilj projekta je pomoć malim mljekarima, zatim očuvanje stočnog fonda i tradicije proizvodnje domaćih proizvoda od nepasteriziranog domaćeg mlijeka, kažu u Ministarstvu.

Promocijom i distribucijom letaka želi se potaknuti potrošače da u svakodnevnoj prehrani koriste svježe mlijeko koje im dolazi na kućni prag u najkraćem lancu opskrbe, od proizvođača do potrošača, a od istog mogu sami, za potrebe svoje obitelji, praviti tradicionalne proizvode kao što su mladi sir, domaće kiselo mlijeko i druge mliječne proizvode.

http://www.rama-prozor.info