Nastavlja se umiranje u Livnu, na Dan smijeha umrlo petero ljudi!

U malom Livnu, smrtnost ne jenjava. Nakon što smo pisali da su se 05.01.2019. godine za jedan dan Livnjaci zauvijek oprostili od četvero svojih sugrađana, u četvrtak, 10.01.2019. godine su se oprostili od čak njih petero, i to: od nešto starijih Janje Kezić, Danice Damjanović i Petra Matana, te 66-godišnje Jelene Tičinović i 55-godišnje Ljubice Duvnjak.

Umjesto da, na međunarodnih Dan smijeha (10. siječnja), Livnjaci budu radosni i nasmijani, bili su beskrajno tužni zbog opraštanja sa svojim najbližima, prijateljima i poznanicima.

I u međuvremenu su bile najmanje po 1-2 sahrane i dženaze dnevno, od kojih i tragično stradalom 39-godišnjem Draganu Matiću, kojega je na bolji svijet ispratilo preko 1.000 Livnjaka, te rodbine i prijatelja iz drugih mjesta.

Dakle, iz Livna se sve više trajno odlazi, i to, uglavnom, u dva smjera: jedni trajno iseljavaju, čak sa kompletnim obiteljima, u druge zemlje, u potrazi za poslom, a drugi sve češće – umiru. Većina sela su skoro prazna, a i grad se sve više prazni.

A i ono mlađih što ostaje u Livnu, kad upišu studije i završe ih, uglavnom se ne vraćaju, pa ovaj dio BiH, koji je totalno zanemaren od vlasti sa svih razina, sve više postaje – Grad staraca. Susjedne općine po ovom pitanju stoje još gore, piše Avaz.

https://hip.ba