Nastavlja se “žabokrečina” u Hercegbosanskoj županiji

Županijska neovisna lista

Neozbiljno i neodgovorno ponašanje vladajućih u Hercegbosanskoj županiji

Poštovani, najblaže kazano u Hercegbosanskoj županiji imamo neozbiljno i neodgovorno ponašanje vladajućih stranaka.

Jer kako drugačije reći za stanje u kojem ni 227 dana od dana održavanja Općih izbora 2018. godine u Bosni i Hercegovini nemamo do kraja konstituiranu Skupštinu Hercegbosanske županije, a da o Vladi i ne govorimo.

Trenutno stanje je takvo da u Skupštini Hercegbosanske županije nemamo izabrana stalna radna tijela tako da je upitno postoje li poslovničke pretpostavke za zakoniti rad Skupštine.

Iako trenutno vladajući iz proteklog izbornog mandata 2014-2018 HDZ BiH, Srpska lista odnosno SNSD i SDA potpomognuta u sadašnjem mandatu sa HDZ 1990 imaju potrebnih 17 ruku za završetak konstituiranje Skupštine i imenovanje Vlade Hercegbosanske županije, iste još nemamo.

Mandatara još nemamo jer očito i dalje imamo borbu za navedenu poziciju između OO HDZ BiH Livno odnosno Borjane Krišto i OO HDZ BiH Tomislavgrad odnosno Ivana Vukadina.

Javnost je ostala uskraćena za informacije s jučer održanog sastanka ŽO HDZ BiH.

Međutim, ono što se može naslutiti obzirom na zid šutnje ŽO HDZ BiH i većine medija njima bliskih u Hercegbosanskoj županiji kao i informacije koje su procurile u javnost može se zaključiti da se “žabokrečina” nastavlja, kako neki nazivaju trenutno stanje u Županiji.

Hoćemo li čekati da se unutar HDZ BiH u Hercegbosanskoj županiji održe izbori i da bude neki drugi odnos snaga u ŽO HDZ BiH kako bi se konačno dobila vlast u Hercegbosanskoj županiji ostaje da vidimo.

Ovakvo ponašanje pojedinaca unutar HDZ BiH očito pokazuje da im nije stalo do županijske razine vlasti i ljudi koji žive na ovim prostorima osim u slučajevima kad vrše raspodjelu naših sredstava i resursa prema njima podobnima i poslušnima.

Oni koji su ušli u ovu priču nadajući se da će na kraju dobiti neka čelna mjesta, članstva u upravnim tijelima institucija osim par riješenih pojedinaca ostalima ostaje da žive u nadi da će se i to jednog dana dogoditi, a dotle trenutno vladajući vrše popunu i imenovanja njima podobnih.

S poštovanjem, predsjednik ŽNL i zastupnik u Skupštini HBŽ: Draško Dalić