Nećemo političare na dočeku Zlatka Dalića!

Došao je tiho i ušao u legendu! Livno u povijesti i nije imalo neke prigode da slavi i obaspe lovorikama nekog svog sugrađanina koji se prometnuo ka zvijezdama. Sve su to bili neki mutni nedefinirani likovi sumnjivih dijela i još sumnjivijih zasluga. A onda nenametljivo, sa stranica sporadičnih i nevažnih vijesti dolazi lik koji vjerojatno i nije nikada priželjkivao nešto slično. Njegova skromnost i samozatajnost nije dala naslutiti da će izniknuti u najvećeg Livnjaka. Zlatko Dalić.

Za razliku od nesposobnih hoštaplera na vlasti zbog kojih Livno ne silazi sa stranica otužnih vijesti, ovaj lik je svoj grad prometnuo na naslovnice svjetskih medija. U nepunih godinu dana. Čovjek kojem se ne može prišiti ništa negativno, naravno do završetka svečanog dočeka. Tada možemo očekivati rafalnu paljbu “dušebrižnika” ove naše države. Onih koji uporno već godinama požar gase Eurom 95 i čude se što sve više plamti.

Naravno, povod će biti Marko Perković Thompson, čovjek o kojem ne bih trošio riječi, čovjek koji je obilježio domovinski rat hitom koji je davao polet i onima koji su drhteći ulazili u rovove. Nimalo me ne čude srpski ataci na Marka. Jebiga, valjda su se pronašli u “Čavoglavama”. No, čude me ataci ostalih koji pod izlikom antifašizma srdito napadaju kako Marka, tako i šahovnicu i sve nas trpaju u zločinački poduhvat.

Jel’ bogati, eto i moj sin je ratni zločinac ako zaogrne zastavu pod kojom mu se otac borio četiri godine i sa ostalim sačuvao guzice onih koji danas napadaju hrvatsko znamenje. Gasite plamen vodom, napadnite zastave Srbije u B. Grahovu i Crnom Lugu, zastave Turske u Sarajevu … Jebaiga, dajte nam primjer pa će i mahanje šahovnicom iz inata, postati rijetkost. Čovjek sa početka priče zaslužuje doček kakav se ne pamti, osobno sam protiv bilo kakvog upliva politike u tom velikom događaju. Na žalost bosanski Srbi, Hrvati i muslimani ni u WC ne idu bez politike, pa sve više sa dičnim političarima sa naslovnica obrišu dupe.

Na žalost, i na slijedećim izborima pobijedit će torovske podjele onih koji nas unazadiše i obespraviše. Ako se na svečanoj bini povodom dočeka gospodina Zlatka Dalića pojavi i jedan livanjski političar, bit će to veliki poraz svih nas poštenih i svome gradu odanih ljudi. Zato gamad treba na vrijeme odstraniti u zadnje redove, a na binu pozvati one koji su budućnost livanjskog sporta te one koji su svojim radom zadužili sve nas. A glavate, žuje, stipendiste, trkače, jahače i ine lopurde odstraniti iz vidokruga poštenog puka.

Miljan Konta