Nekad učenici Srednje ekonomske škole Livno, danas dekani fakulteta

Igor Živko

PONOS SREDNJE EKONOMSKE ŠKOLE LIVNO

Srednja ekonomska škola Livno ove godine slavi 60 godina postojanja. Kroz učionice i hodnike naše škole, uz izniman trud naših profesora, prošle su brojne generacije učenika.
Svaka od njih iznjedrila je brojne uspješne ljude, u različitim područjima. Prednjači, naravno, ekonomija, ali bilo je uspjeha i u gotovo svim ostalim oblastima i prirodnih i humanističkih znanosti.
Zato nas nije iznenadila nedavna vijest da je za dekana Ekonomskog fakulteta u Mostaru izabran upravo naš bivši učenik, dr.sc. Igor Živko. Našu školu pohađao je od 1993. do 1997., a prije novoizabrane dužnosti bio je profesor i prodekan.
Iako smo škola ekonomskih i informatičkih smjerova, ekonomsku školu su uvijek pohađali i likovno nadareni učenici koji su daljnje školovanje nastavljali na Akademiji likovnih umjetnosti.
Jedan od njih bio je i Svetislav Cvetković koji je našu školu pohađao od 1995. do 1997., a izabran je za dekana Akademije likovnih umjetnosti u Mostaru.
Našim bivšim učenicima, a sada iznimno uspješnim mladim ljudima, ovom prilikom čestitamo i ističemo da smo iznimno ponosni na vaš uspjeh!
Srednja ekonomska škola Livno​