[VIDEO] NEVJEROJATNI PRIZORI IZ SRBIJE: Palo preko 30 centimetara snijega, kaos u prometu, stanovnici bez struje

snijeg

Zapadna Srbija u subotu ujutro osvanula je pod snijegom, a u pojedinim područjima palo ga je više od 20 centimetara što je izazvalo poteškoće u prometu i opskrbi strujom.

Meteorolozi su najavljivali oborine i zahlađenje tijekom vikenda, ali se snijegu nitko nije nadao, tim prije jer je u dolini rijeke Lim u okolici Prijepolja padao i na područjima ispod 400 metara nadmorske visine.

Na prijevoju Jabuka prema granici s Crnom Gorom snježni pokrivač je viši od 20 centimetara, a promet po magistralnoj cesti u tom području je povremeno u prekidu zbog tegljača i autobusa koji su se zaglavili na nekoliko mjesta, sprečavajući prolaz ostalih vozila, javila je Radiotelevizija Srbije. Kako piše Blic, najviše snijega je palo na Tari – i do 30 centimetara.

Susnježica i slab snijeg padaju na planinama Zlatar, Zlatibor i Javor, a na Goliji kod Ivanjice mokar i težak snijeg rušio je i lomio stabla, a neprohodno je nekoliko lokalnih cesta.
Mnoga mjesta na obroncima planine Golije su bez struje, a problema u opskrbi eletkričnom energijom imaju i mještani sela na Javoru i Mučnju.

https://youtu.be/g4qTghgcwu4

Net.hr