NEMA TU KRUHA Nevjerojatno! Hrvatska reprezentativka i jedna od najboljih igračica hrvatskih prvakinja prekida karijeru i odlazi – raditi u Njemačku!

rukomet

Vijest je na prvu zvučala nevjerojatno. Sezona je tek počela, na redu su najvažnije europske utakmice u kvalifikacijama za ulazak u skupinu EHF kupa, a redove hrvatskih prvakinja napušta jedna od najboljih igračica. I to ne zbog odlaska u neki drugi klub, već radi prekida rukometne karijere.

Riječ je o Ekatarini Nemaškalo, 28-godišnjem lijevom krilu, koja je u posljednje četiri sezone bila standardna prvotimka Podravke Vegete, a ima ugovor do kraja aktualne sezone.

‘Zakopčana’ Ekatarina

Prema informacijama koje su nam potvrdili u koprivničkom klubu, kćerka bivše hrvatske reprezentativke Elene, i sama donedavno članica naše nacionalne vrste, odlazi živjeti i raditi u Njemačku te prestaje igrati rukomet. Definitivno iznenađenje, to se stvarno nije moglo očekivati.

– Točno je, Ekatarina će odigrati još utakmicu s Lokomotivom, a nakon toga će nas napustiti. To je njen izbor, mi tu nismo mogli puno toga promijeniti, nismo je mogli prisiliti na ostanak – rekla je Božica Palčić, direktorica Podravke Vegete.

Na žalost, svakodnevno velik broj mladih ljudi napušta Hrvatsku i svoju sreću traži u inozemstvu, a iznimka, eto, nisu ni profesionalne rukometašice.

– Da, točno je da odlazim u Njemačku i da prestajem igrati rukomet, ali nema potrebe da o tome govorim i da na tu temu dajem intervjue – kazala nam je Ekatarina.

Toliko od nje na tu temu. Ipak, pristala je reći nešto o posljednjoj utakmici koju će odigrati, onoj sutrašnjoj s Lokomotivom u Zagrebu.

– Dat ću sve od sebe, znam da je to jako bitna utakmica, željela bih stvarno ostati u dobrom sjećanju ljudima iz kluba i navijačima. Bit ću puna emocija, nadam se da će sve završiti pozitivnim rezultatom, a meni će ta utakmica puno značiti – poručila je Katja Nemaškalo.

Još jedna iz sedmorke

Nakon teške ozljede i operacije gležnja Dore Krsnik, Snježana Petika ostala je bez još jedne važne igračice iz prve sedmorke. Za Krsnik nije dovedena odgovarajuća zamjena, iako je ozbiljna opcija bio povratak Maje Kožnjak, a tek treba vidjeti kako će se popuniti lijevo krilo, jer 19-godišnja Korina Karlovčan ne može sama iznijeti sav teret na toj poziciji.

http://sportske.jutarnji.hr