NEOČEKIVANO: Snijeg u Sloveniji, za sutra u BiH upaljen žuti meteoalarm

S izuzetkom Bihaća, cijela Bosna i Hercegovina biće pogođena grmljavinskim nevremenom.

snijeg

U Hrvatskoj je na snazi crveni alarm zbog najavljene količine padavina, u Srbiji uskoro očekuje pogoršanje vremena, a u Sloveniji je već pao i snijeg. Ni Bosna i Hercegovina neće biti pošteđena.

Federalni hidrometeorološki zavod upalio je žuti meteoalarm za skoro cijelo područje BiH. S izuzetkom Bihaća, cijela Bosna i Hercegovina biće pogođena grmljavinskim nevremenom. Zbog toga je upaljen žuti meteoalarm…

Ovaj stepen meteoalarma podrazumijeva potencijalno opasno vrijeme. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali pozivaju na oprez, ukoliko se namjerava baviti aktivnostima koje su izložene meteorološkim rizicima.

Vremenska prognoza za sutra kaže da će u BiH biti kišovito. Očekivana najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 10°C, na jugu do 14°C.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 15 do 19°C.

Za razliku od naše zemlje, Slovenija je već dočekala snijeg. I u Srbiji se očekuju problemi s vremenom. Meteorolozi za srijedu i četvrtak u cijeloj zemlji najavljuju kišu, olujni vjetar i nepogode, a temperatura će pasti za čak 15 stepeni.

Hrvatska se također suočava s vremenskim neprilikama. Ogulin večeras živi u iščekivanju novog vodenog vala, nakon što je prethodni proteklog vikenda izazvao potop u samom centru grada.

Haber.ba