“Neškodljiva Škoda” Vlade Hercegbosanske županije!?

Zakašnjeli ili preuranjeni apri-li-li … ispred županijske Vlade?!

Policija je 05.04. 2018. godine na nekoliko automobila parkiranih kod zgrade županijske vlade za brisače zadjenula kazne zbog parkiranja „na zelenoj površini“, premda ta površina više nalikuje divljoj deponiji, uz izlokvani i još neasfaltirani dio puta uz samu Vladu.

Na istoj toj površini preko 25 godina se parkiraju brojna vozila, kako privatna, tako i od sve većeg broja zaposlenika unutar županijske Vlade. A kazne su uslijedile nakon ovogodišnjeg petotravanjskog prepada, bez stavljanja oznaka za zabranu parkiranja.

Kažnjeni su uglavnom neki stanari, dok se, prema dostupnim informacijama, zaposleni i Vlada nisu kažnjavali za isti prekršaj. Dokaz tome je i jedna od Škoda Vlade HBŽ-a koja je danima, i u vrijeme kad ovo pišemo, parkirana uz kontejner na navedenoj „zelenoj površini“ i još bez tablica, što je dvostruki prekršaj!

Ali, ispada da je Škoda neškodljiva za „zelenilo“. Da stvar bude apsurdnija, po saznanju stanara, kazne su pisali duvanjski policajci. Usred Livna, i to retroaktivno! Naime, za navodne prekršaje koji su se dogodili 05.04.2018. godine, policajci su na nalogu napisali da se desio 05.03.2018.godine. Što će reći sud, ostaje da se vidi.

Prilog- foto: Dvostruki aršini – Neškodljiva Škoda; Retroaktivni nalog policije (foto A.Kamber)
Ale Kamber, Livno