NESVAKIDAŠNJI POTEZ HRVATSKOG DIREKTORA ‘Posudio sam svojim radnicima novac da vrate dugove i riješe se blokada. Ljepše im je tu nego u Njemačkoj’

Direktor međimurske tvrtke Tehnix odlučio je svojim radnicima posuditi novac kako bi vratili dugove bankama i riješili se blokada računa, uvjeren da će tako spriječiti neke da krenu za poslom u inozemstvo kako bi vratili dugove, piše eMedjimurje.

– Cijela je investicija predviđena na 100 milijuna kuna, no s opremom i drugim troškovima iznosit će oko 150 milijuna – ističe Đuro Horvat, direktor tvrtke Tehnix, koja je u Donjem Kraljevcu u Međimurskoj županiji sagradila novu tvornicu, površine 10.000 četvornih metara.

U tvornici trenutačno radi tridesetak ljudi, a do kraja godine bit će ih stotinjak. Jedan od načina kako radnici mogu zaraditi više je rad dulje od osam sati dnevno.

– Radnicima smo pozajmicama pomogli da vrate dugove bankama i riješe se blokada računa. To nas je stajalo oko 250.000 kuna. U Njemačkoj nečega takvog nema. Osim toga, radnicima je ovdje obitelj, tu su im prijatelji, igraju nogomet nedjeljom i sigurno im je ljepše nego u inozemstvu – ističe Horvat i navodi kako sami nedostatak radnika u Hrvatskoj vide kao izazov.

– Prosjek plaće u Tehnixu je 1200 eura, a najmanja plaća u toj novoj ekotvornici bit će tisuću eura. Imamo dvadesetak povratnika iz inozemstva koji su radili u Njemačkoj i drugim zemljama pa su se vratili kući – kazao je za eMedjimurje.

https://www.jutarnji.hr

JOŠ VIJESTI OVDJE