Nezakonite aktivnosti članova biračkih odbora u gradu Livno

Temeljem prikazanih rezultata glasovanja Središnjeg izbornog povjerenstva BiH za lokalne izbore 2020. u gradu Livno, preliminirani rezultati, izdvojit ćemo biračka mjesta za koja postoji sumnja da su članovi biračkih odbora počinili nezakonite aktivnosti zaokružujući ili pri sačinjavanju zapisnika dodajući pojedinim kandidatima HDZ BiH i HDZ 1990 nepostojeće glasove link: https://docdro.id/kPamIr5 .
.
U ovim slučajevima pojedini članovi biračkih odbora preuzeli su ulogu birača čime su počinili kaznena djela prikazujući broj glasova koji pojedini kandidati nisu dobili od strane glasača već od pojedinih članova biračkih odbora..
.
Kad se pogleda sastav biračkih odbora na kojima je izvršen lažni prikaz broja glasova moglo bi se zaključiti da su po strankama u čije su ime postavljeni pojedini članovi po biračkim mjestima dobro nacionalno izbalansirani.
.
Isto tako moglo bi se zaključiti da je ispoštovana odredba 2.19. točka 13. Izbornog Zakona BiH koja glasi: „Samo jedan predstavnik jednog političkog subjekta može biti u sastavu jednog biračkog odbora“.
.
Međutim svi mi koji živimo na ovim prostorima, pa i članovi biračkih odbora i članovi Gradskog izbornog povjerenstva, znamo da je u većini slučajeva kršena ova odredba jer je veći broj političkih stranaka preuzeo biračka mjesta od drugih stranaka čime su osigurali višestruko članstvo u biračkim odborima što je omogućilo vršenje određenih nezakonitih aktivnosti.
.
Na navedene nezakonite aktivnosti trgovine biračkim odborima uputili smo Prigovor Gradskom izbornom povjerenstvu – link: https://docdro.id/Z5YwqXC i Žalbu Središnjem izbornom povjerenstvu – link: https://docdro.id/aK9KSpC kao i Žalbu Apelacijskom odjeljenju Suda BiH.
.
Predsjednik Županijske neovisne liste: Draško Dalić
.
Opis fotografije nije dostupan.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply