‘NIJE’ SE DOGODILO Mlatili se, odj….. policiju, zaključali se u tvornicu u Stocu, u biltenu ništa nema

O dvojcu koji je 10. listopada narušavao javni red i mir u Stocu, te potom pobjegao policiji i zabarkadirao se u bivšoj tvornici „Metal“ u gradu na Bregavi javnost nije obaviještena. Stolački poduzetnik Igor Ferjan i Mirnes Frenjo prije tjedan dana su u Banovinskoj ulici napali Nerkeza Bucmana, te ga ozlijedili, a što je policija izlaskom na lice mjesta i utvrdila.

Napad koji nigdje nije zaveden
Međutim, u biltenu događanja za 10, 11 i 12 listopada događaja nema.

Stanicu u Stocu inače vodi Emin Bilal, a nije prvi put da stolačka crna kronika biva javnosti potpuno ili djelomično nedostupna, kao što je to slučaj ovaj put.

Bucman je nakon incidenta zatražio liječničku pomoć, a potom dao službenu izjavu o cijelom događaju. Frenjo i Ferjan ispred ‘Metala’ bivaju pozvani da daju izjave o cijelom događaju, nakon čega Ferjan ponižava policiju, govori im da sačekaju da uzme dokumente. Nakon toga se zaključavaju u tvornici, te poručuju policiji da odj…, da se vrati s nalogom i slično.

Zaključani u tvornici, rugaju se službenim osobama
To stanje potom traje danima, policija stoji ispred ‘Metala’, Frenji i Ferjanu rodbina donosi hranu, a oni se lagano podsmjehuju službenim osobama, pričaju nam u nevjerici Stočani koji su svjedočili događajima.

Ljudevit Marić, policijski glasnogovornik kaže da nisu upoznati sa situacijom u Stocu i da ih nitko nije obavijestio o navedenom. Isto saznajemo na još nekoliko adresa u MUP-u HNŽ. Ovaj događaj se ‘nije’ dogodio. Zašto se i kako nije dogodio, a dogodilo se par paketića marihuane pitanja su koja MUP HNŽ treba postaviti sam sebi. I Bilalu.

Ferjan je Slovenac, u vlasničkoj strukturi više poduzeća, a supruga Nermina Frenjo je i politički aktivna. Je li to razlog pa se njegove tučnjave i incidenti ne nalaze u biltenima ne znamo. Nemamo koga pitati. Policijska stanica Stolac upućuje na glasnogovornika MUP-a, a glasnogovornik ništa ne zna.

Hercegovina.info