Niko Kovač promovirao 17-godišnjeg Livnjaka u prvu momčad Bayerna!

TKO JE IVAN MIHALJEVIĆ?

Idoli su mu Lovren i Ramos, dolazi iz istog mjesta kao i izbornik Zlatko Dalić, iz Livna. Visok je 190 cm, može igrati na 3-4 pozicije i odabrao je – Hrvatsku. Ivan Mihaljević dobio je priliku u prvoj ekipi Bayerna iako ima samo 17 godina. Mladi stoper već je član Hrvatske U-19.

Trener bavarskog giganta vrlo je hrabro u početnu postavu gurnuo nekoliko golobradih mladića, u zadnjoj liniji je samo Rafinha imao preko 20 godina (ima 32). Ostatak defenzive činili su jedan 20-godišnjak (Awoudja), jedan 19-godišnjak (Köhn) i jedan “svježi” 17-godišnjak! Upravo ovaj potonji je najzanimljiviji. Osim što je tek napunio 17 godina, riječ je o Hrvatu Ivanu Mihaljeviću.

Dakle, nakon što je u prvu momčad nedavno promovirao Josipa Stanišića, Niko Kovač nastavlja gurati mlade i talentirane Hrvate u Bayernu.

Ivan je rođen u Njemačkoj, roditelji su mu iz Bosne i Hercegovine, a njegov otac potječe iz sela Potočana kod Livna. Mihaljević nije promaknuo ljudima iz HNS-a, primjetili su ga dok je igrao za Unterhaching protiv Greuther Fürtha i uskoro je uslijedio poziv izbornika U19 selekcije, Roberta Jarnija. Doduše, za prijateljske utakmice U18 vrste s BiH. Igrao je Mihaljević u obje, a Jarni ga planira koristiti i u kvalifikacijama U19 reprezentacije za Europsko prvenstvo koje će se iduće godine igrati u Armeniji.