Nikola Džido: Livnom i županijom upravlja političko-trgovačka mafija!

Ovih dana, bombardirani smo, sa svih strana, predizbornim skupovima i izjavama. Ne može se oči otvoriti od pustih stranaka i samoprozvanih lidera. Zaskaču na ulici, televiziji i ostalim medijima, pa čak i dok igraš neku igricu odjednom iskoči Bake ili Čova i upozoriti da trebaš glasovati.
.
U Livnu je to još smješnije, silne stranke obećavaju sve i svašta, a kad se to ogoli ispada jedno ‘Veliko NIŠTA‘.  Ali to me ne čudi, jer lideri svih tih stranaka su odmetnuti sinovi HDZ-a.
.
Zaključak je da u livanjskih stranaka ne postoji ideologija, koju označava naziv stranke, nego je važno uvaliti se, uhljebiti se, ugraditi se i tako od ‘stranke matere’ uzeti svoj dio od velike pljačke naroda, koju ta stranka provodi, evo već skoro 30 godina.
.
Najstrašnije od svega je što ovaj put vidim puno mladih ljudi na listama, koji, zavarani lažnim obećanjima, pokušavaju sebe uhljebiti i lagodno živjeti.
.
Halooo, vama mladima je mjesto na prosvjedima protiv vlasti koja vam sustavno uništava i grad i županiju, a ne da im se priklanjate zbog nekih obećanja koja sigurno neće ispuniti, biti ćete iskorišteni i odbačeni, a ‘velike vođe’ će i dalje nastaviti pljačku.
.
Jer da nije tako, netko bi od tih pustih vođa, pomenuo stvarne probleme, a ne glupe političke floskule i smiješna obećanja tipa ‘kad mi dođemo na vlast’.
.
A problemi su došli do grla. Nitko ne pomenu da smo najskuplji grad u regiji, a možda i šire; da pored tolikih planina i šuma nema drva niti peleta; da su prodali sve što se moglo prodati…
.
 A sad, kad nema šta više, red je došao na zrak i vodu, da gradom i županijom upravlja političko – trgovačka mafija, koja je toliko pohlepna i gramziva da bi vjerojatno i crkvu dali đavlu u koncesiju za dobre pare.
.
Oporbu nam vode bivši ministri i premijeri HDZ-a i lažni socijal-demokrati, koji svoj glas u Skupštini unovče za kojekakve koncesije i unosne ugovore sa državom.
.
A građani Livna šute i kao da se prave da spavaju, a poznato je da je nemoguće probuditi onoga koji se pravi da spava.
.
U većini zemalja od ukupnog proračuna, izdvaja se 17 % za plaće administracije i državnih službi, a u Livnu i u BiH, izdvaja se oko 78% ?!
.
A sudeći po novim strankama i imenima na listama, može se očekivati da će narasti na 85%, kad se i ovi novi natovare na leđa naroda.
.
Eto građani Livna, izađite i izaberite tko će vas dotući, jer od ponuđenih možeš samo izabrati ‘dželata lakše ruke’.
.
Nikola Džido