Ništa od izgradnje tržnice u Livnu, stavka brisana iz budžeta

tržnica

Općina Livno poništila je javni poziv za izvođenje radova na izgradnji Gradske tržnice u Livnu, saznaje Akta.ba

Kako se navodi u odluci, postupak javne nabave se poništava iz razloga što je Rebalansom budžeta Općine Livno za 2016. godinu donesenim 29.12.2016. godine stavka koja se odnosi na izgradnju brisana iz budžeta za 2016. godinu.

Informacije vezane za ponovno raspisivanje tendera, kao i uvrštavanje stavki u budžet Općine Livno za 2017. godinu u Općini nam nisu mogli dati budući da isti još nije donesen.

“Uskoro će uslijediti sjednica Općinskog vijeća na kojoj će ići Nacrt, a potom i prijedlog proračuna nakon čega vam možemo dati podrobnije informacije”, rečeno je iz Općine za naš portal.

Inače, idejni projekt Gradske tržnice u Livnu rađen je kao natječajni projekt koji je raspisala Općina Livno. Kako se ističe na stranicama Ecoplana Mostar, koji je izradio Idejni projekt, on predstavlja regeneraciju prostora smještenog u središnjoj gradskoj zoni.

Pored tržnice otvorenog i zatvorenog tipa, planira se formiranje parka sa zelenilom, popločanjem i prostorom za spomenik. Park je okružen postojećim prizemnim objektima kojima se mijenja namjena u uslužne sa prostorima za sjedenje na otvorenom.

Akta.ba