NISTE PRIMIJETILI: Muslimani šokirani i bijesni zbog OVOG detalja iz serije Lud zbunjen normalan!

lud

Serija Lud zbunjen normalan najpopularnija je serija u povijesti  bh. televizije, ali neke epizode iako ih nije bilo mnogo, izazvale su žestoke reakcije publike. Tako je u jednom momentu nakon dvije ”sporne” epizode, došlo do salve kritika na račun producenata serije zbog navodnih uvreda muslimanima.Mnogi su gledatelji zvali redakcije medija protestirajući zbog vrijeđanja vjerskih osjećaja muslimana, a neki su pak toliko bijesni da prijete otkazivanjem TV pretplate.

Naime, u 76. i 77. epizodi protagonisti serije pokušavaju na prijevaru prodavati svinjsku šunku pakirajući je kao pureće meso te ismijavaju osobu koji u Farukovom studiju želi snimiti CD s ilahijama i kasidama. Upravo te dijelove serije šokirani gledatelji smatraju spornim.Feđa Isović, scenarist serije ‘Lud, zbunjen, normalan’, pak, u cijeloj priči ne vidi ništa sporno.

‘U obje epizode ne postoji nijedna uvreda koja bi se odnosila na bilo koja vjerska osjećanja. Ko pažljivo prati epizode, shvatit će to. Neka lažna preosjetljivost mene, iskreno, ne zanima. Čudi me da niste dobivali takve SMS-ove kada smo imali slične epizode s katoličkim fratrima. Te epizode desetinama puta su prikazivane u Hrvatskoj i niko se nije žalio. Zakonska obveza je plaćanje pretplate. Na to nemam što reći. Kod nas, izgleda, kada se spomene riječ ‘krme’, to nekome vrijeđa vjerska osjećanja. Onda neka i u kulinarskim showovima izbace krmetinu, ako im to vrijeđa vjerska osjećanja’, smatra Isović.Što vi mislite? Jeste li uvrijeđeni?

bhdijaspora.net