Njemačka policija uhitila Srbe s lažnim hrvatskim putovnicama: “Čuvajte se lažnih Hrvata”

Njemačka policija prije nekoliko dana je objavila priopćenje pod naslovom “Čuvajte se lažnih Hrvata”. U priopćenju navodi kako su 27. srpnja 2021. godine službenici federalne policijske inspekcije Berggießhübel na odmorište uputili vozilo u kojemu su bila tri muškarca kako bi ih provjerili.

U vozilu su bila tri srpska državljanina (33, 34 i 35 godina). Na uvid su predali svoje putovnice. Službenici su otkrili da su Srbi namjeravali zloupotrijebiti privilegiju bezviznog ulaska za kraći boravak u Njemačkoj, piše u priopćenju, prenosi Index, U odjevnom komadu jednog od trojice Srba pronašli su, kako piše u priopćenju, tri krivotvorene hrvatske osobne iskaznice i oduzeli ih.

Korištenjem lažnih identifikacijskih dokumenata Europske unije postojao je rizik da se na saveznom teritoriju pretvaraju da su državljani Unije te bi im to omogućilo da se zaposle na ilegalnom radnom mjestu na saveznom teritoriju. Savezna policija pokrenula je kazneni postupak protiv trojice optuženih i okončala njihov ilegalni ulazak deportacijom sljedećeg dana, stoji u policijskom priopćenju.

www.vecernji.ba

 

 

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply