NK TROGLAV LIVNO: Hvala ti, Bole!

I kada u čistoj dosadi, uz višak vremena i pokušaj “ubijanja” istog, poželite, naprimjer, na Google pretraživaču utipkati svoje ime i kliknuti “search”, dobit ćete vjerojatno poveznicu svog Facebook profila, a rijetki i nešto više. Neki niti to.
Međutim, kada u tu istu tražilicu utipkate “Boško Peraica”, internet će vam ponuditi nemjerljivo više od Facebook profila. Podaci s Transfermarkta su tu, a nemali je broj i članaka iz sportskih novina koji se vežu uz ime Boška Peraice.

Boško Peraica rođen je 7.12.1977. godine u Livnu, a sredinom 90ih godina počinje njegova nogometna epizoda. Osim za Troglav, Bole je nastupao još i za sljedeće klubove: HŠK Posušje, HNK Cibalia Vinkovci, FC Admira Wacker (Austrija), FC Baku (Azerbajdžan), NK Međimurje Čakovec, NK Vinogradar, HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg i NK Dinara Knin.
Igrao je Bole i pretkolo Europske lige (Kup UEFA) protiv njemačkog Wolfsburga, branivši tada boje vinkovačke Cibalie. U Admiri je svlačionicu dijelio s Nenadom Bjelicom, Marc Jankom, Vladimirom Labantom, a slast austrijskog nogometa osjetio je pod komandom svjetski priznatog trenera – Bernda Kraussa.

“Bananc” Yerevan-“Siroki Brijeg” Bos & Hercegovina, 0-2

Danas se od Boleta oprostila publika na Zgonima, a bez obzira što u današnjem susretu nije bio u sastavu, Boško je dobio oproštaj kakav i zaslužuje. Konjica je veliki dio svoga navijanja posvetila upravo njemu, a i konačan rezultat Troglav 3-1 Stolac (2x Čačija, Vrdoljak), zasigurno uveličava njegov oproštaj.
Zgona će, ali vjerujem i svi oni koji su ga poznavali, Boška pamtiti kao izuzetno dobrog čovjeka i prijatelja, lidera na terenu, sjajnog napadača i uzora mnogim mladim igračima koji su i danas u Troglavu.
I mi mu se, u ime cijelog kluba, zahvaljujemo na svemu što je pružio igrajući za naš grb te mu želimo obilje sreće u budućnosti!
HVALA TI, BOLE!
Autor: Robert Lozančić